„Klubrádió
A lényeg

Tarlós elmondta, hogy nem tudta "ledarálni" az ellenzék

18/10/2021 08:25

| Szerző: Klubrádió

Tarlós István volt főpolgármester közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottként dolgozik Orbán Viktor felkérésére, és most interjút adott a Blikknek.

Rögtön azzal kezdtek, hogy miért olyan a stílusa, amilyen: "amit az engem megválasztó többség elvár tőlem, bizonyos konfliktusokat vállalni kell. Sokan elítélték a stílusomat, különösen az ellenzék köréből. Szeretném megjegyezni, hogy soha nem használtam közönséges vagy ordenáré kifejezéseket, ezt nem minden ellenzéki képviselőről lehet elmondani".

Szerinte, "ha eltartott kisujjal kezdtem volna inni a fekete kávét, az ellenzék kemény magja még óbudai polgármester koromban ledarált volna".

A választási vereségről: Az az időszak nem volt egyszerű neki, rosszul élte meg a vereséget. Ugyanakkor „többet kaptam a gondviseléstől, mint amennyit bármikor is remélhettem, vagy talán annál is, mint amennyit megérdemeltem”. Felesége pedig örült annak, hogy „visszakapta” a férjét.

Önkormányzat 2019 - Átadás-átvétel a Főpolgármesteri Hiv
 
Tarlós István-Karácsony Gergely
 
Budapest, 2019. október 17. Karácsony Gergely megválasztott (j) és Tarlós István leköszönő főpolgármester a hivatal átadás-átvételén a Városházán 2019. október 17-én. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

 

A mostani feladatáról: "Ha ironikusan akarok fogalmazni: ahhoz képest, amit csináltam, tudományos diákköri megbízatásnak élem meg a dolgot. Miniszterelnök úr számára készítek anyagokat, mérnökkamaráról, M0-s körgyűrűről, a 4-es metró folytatási lehetőségeiről, árvízvédelemről".