„Köszönjük,
A lényeg

Szörényi Levente: Aggódom, nehogy valami elüsse Orbán Viktort

29/02/2024 15:19

| Szerző: Klubrádió

A világbolsevizmus ma nyugat felől fenyeget – véli Szörényi Levente zeneszerző, ezzel kapcsolatban a Mandinernek adott interjúban arról is beszélt, hogy attól tart, nehogy történjen valami Orbán Viktorral. 

Első kérdésben tisztázta a riporter, hogy még azelőtt beszélték meg az interjút a Mandineren, mielőtt Szörényi kilépett Novák Katalin tanácsadói testületéből. A zeneszerző elmondta: Nemrég szedte le a csoportképet a falról, ami tavaly májusban készült. "A mai napig büszke vagyok rá, hogy ott lehettem, nem tehetek róla, hogy sajnos okafogyottá vált."

A beszélgetésben többször emlegette a nyugati "világbolsevizmust". "Szomorúnak tartom, hogy a világbolsevizmushoz dörgölőző réteg nem vonja le a konzekvenciát: olyan országban él, amit nem tud kisajátítani, csak hatalmilag leuralni." Szerinte akinek ez nem tetszik, az azt teheti, amit "épp az ő miniszterelnökük javasolt: el lehet innen menni".

Az Európai Unióból való esetleges kilépésről a zeneszerző azt gondolja, "sok függ a júniusi választástól. Európának ideje lenne végre felébrednie". Ezzel kapcsolatban példaként a filmművészetet hozta fel, hiszen szerinte mindent leural a hollywoodi silányság, miközben ezekben a filmekben "az agresszivitásról, a háborúról, illetve a hagyományos emberi értékek felszámolásáról van szó". Hozzáteszi: "Szerencsére ez nem annyira a mi problémánk, én inkább amiatt aggódom, nehogy valami elüsse Orbán Viktort. Még a lehetséges új amerikai elnök, Donald Trump szerint is kemény fickó, s ellenáll a befolyásolási kísérleteknek."

A művész hozzátette: jövőre betölti a nyolcvanat, az Illés zenekar pedig hatvanéves lesz és mindkét jeles jubileumot szeretné egészségben megünnepelni.