„Klubrádió
A lényeg

Színházban is járt a fertőzött iráni férfi

6/03/2020 16:14

| Szerzők: 444.huindex

Február 29-én a budapesti Artus Stúdióban nézett meg egy előadást az egyik, utólag koronavírusosnak bizonyult iráni egyetemi hallgató és felesége.

Ezután felvették a kapcsolatot a hivatalos szervekkel, hívták a Nemzeti Népegészségügyi Központot, ahonnan továbbirányították őket az illetékesekhez, majd a tőlük kapott útmutatás szerint jártak el. Vagyis a jegyrendelések és online vásárlások alapján felkutatták és informálták a nézőket, tájékoztatták a szereplőket és azokat is, akik az előadás óta az Artusban jártak, vagy tervezték, hogy a stúdióba mennek. Tehát majdnem egy héttel az előadás után jutott odáig a dolog, hogy elkezdték felkutatni a lehetséges kontaktszemélyeket – emlékeztet a 444.hu

Közben az Index arról ír, hogy a Semmelweis Egyetemre járó koronavírusos beteg négy csoporttársa és két orvostanhallgató szerda este mentőt hívott magához, hogy tesztet kérjenek. 

Azért gondolták ezt fontosnak, mert mindannyian közvetlen kapcsolatban voltak a diákkal, órákon át egy légtérben voltak, és beszélgettek is vele. Kijött a mentő, bevitték őket a kórházba, ott viszont csak egyiküktől vettek mintát, arra hivatkozva, hogy nem lázasak. Néhányuknál azóta enyhébb köhögés és izomgyengeség is jelentkezett. Nem világos, mi alapján választották ki azt az egy diákot, akit leteszteltek, de az Index úgy tudja, negatív lett az eredmény.