„Köszönjük,
A lényeg

Szijjártó Péter: A német külügyminiszter súlyosan félreérti a helyzetet

11/11/2022 19:33

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Szijjártó Péter szerint a közös európai uniós hitelfelvétel elutasítása nem taktikai, hanem elvi kérdés a magyar kormány részéről.

"Annalena Baerbock német külügyminiszter arra hívta fel ma "kedvesen" a figyelmünket, hogy ne hazardírozzunk az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós pénzügyi segély kapcsán – írja Szijjártó Péter Külügyminiszter posztjában arra utalva, hogy a német külügyminiszter korábban azt mondta, Magyarország zsarolja az Európai Uniót az Ukrajnának szánt támogatás vétójával.

"Nos, a külügyminiszter kolléga súlyosan félreérti a helyzetet: az újabb közös európai uniós hitelfelvétel elutasítása a részünkről nem taktikai, hanem elvi kérdés. Szerintünk ugyanis nem a közös európai eladósodás jelenti a közös európai jövőt. Az európai jövő nem a nagy adóssághegyek felé van. Csak a teljes kép kedvéért (bár valószínűleg ez nem érdekli a külügyminiszter asszonyt): mi készen állunk Ukrajna támogatásának folytatására. Pontosan úgy, ahogyan tettük eddig is: kétoldalú alapon" – írta Szijjártó.

Baerbock korábban azt is közölte, hogy ideje lenne, ha Magyarország végre ratifikálná a svéd és finn NATO-csatlakozásokat.

(Forrás: 24.hu)