„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó most a liberális erőkkel hadakozik

31/03/2020 07:44

| Szerző: Klubrádió

Visszalőtt az úgynevezett felhatalmazási törvény elfogadását kritizálókra a kormány. A külügyminiszter reggeli Facebook bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy a nemzetközi liberális mainstream ismét össztűz alá vette Magyarországot. Szijjártó Péter ezek után sorra veszi a kritikus hangokat, majd egyenként minősíti is őket.

 A támadók között említi a megfogalmazása alapján bukott olasz baloldali miniszterelnököt, az örök nagykoalíciós kistestvér német szocialistákat, a szavai szerint választást soha nem nyert osztrák zöldeket és luxemburgi kommunistákat, valamint a meglátása alapján szélsőségesen intoleráns északi liberálisokat- mint írja, majd a mostani helyzetet ahhoz hasonlítja, amikor Magyarország 10 éve nem kérte az IMF segítségét. Szijjártó Péter ezután antidemokratikusnak bélyegzi ugyanezen erőket, mert ezek a pártok és politikusok szerinte megkérdőjelezik a magyar emberek akaratát – írja Facabook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter válaszól Juhász Hajnalkának, a KDNP képviselőjének azonnali kérdésére az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 30-án.  Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 
 

 

m