„Támogassa
A lényeg

Szijjártó berendelte az amerikai nagykövetet

12/03/2024 16:07

| Szerző: Klubrádió

Mert Joe Biden kritizálta Orbán Viktort.

Az albán külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Szijjártó Péter:

berendelte David Pressman amerikai nagykövetet,

miután Joe Biden egy nyilvános eseményen azt mondta:  "Tudják, hogy kivel találkozik ma Mar-a-Lagóban? A magyar Orbánnal, aki egyenesen kijelentette, hogy szerinte nem működik a demokrácia, és diktatúrát szeretne"

Szijjártó Péter így indokolt: ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni senkitől, akkor sem, ha az adott személy éppenséggel az Egyesült Államok elnöke – írja az ATV.

Magyar Levente miniszterhelyettes ma fogadta is David Pressmant, és azt kérte a nagykövettől, mutassa meg azt az idézetet hellyel és időponttal, ahol a miniszterelnök azt mondta volna, amit Joe Biden neki tulajdonított. Nyilvánvalóan ilyen nem hangzott el, ezért érdemi választ erre nem tudunk kapni - mondta Szijjártó Péter.

 
David Pressman és Szijjártó Péter korábban
Fotó: Facebook
 

Úgy fogalmazott: a nagykövet megnyilatkozása, hogy 

az a hivatalos amerikai pozíció, hogy Magyarországon diktatúrát építünk, rendkívüli módon megnehezíti a kétoldalú kapcsolatokat, ugyanis ezzel nem a kormányt sértik meg, hanem az országot, a miniszterelnök és a kormány ugyanis nem véletlenszerű sorsolásnak köszönhetően vezeti az országot, hanem

az emberek választása alapján.