„Köszönjük,
A lényeg

Szamurájkarddal és gumilövedékes fegyverrel akartak adósságot behajtani Szegeden, elfogták őket

18/09/2023 13:44

| Szerző: Klubrádió

Elfogtak a rendőrök két férfit, akik szamurájkarddal, késsel és gumilövedékes fegyverrel akartak ráijeszteni arra az ismerősükre, akitől adósságot akartak behajtani pénteken Szeged belvárosában – közölte a rendőrség.

Szeptember 15-én késő délután többen lövéseket hallották Szeged belvárosában, ezért bejelentést tettek a 112-es. A cselekmény mindössze néhány percig tartott, majd a sértett és az elkövetők is elmenekültek.

Nagy létszámú rendőri erőt irányítottak a helyszínre, ahol azonnal megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. A begyűjtött információk nyomán megtalálták a sértettet, aki csak annyit volt először hajlandó közölni, hogy sérüléseit gumilövedékes fegyvert okozta, egyébként a rendőrökkel nem kívánt együttműködni. Ennek ellenére a rendőrök azonosították a támadóit, akik közül kettőt már elfogtak.

Kiderült, hogy az önjelölt behajtók egy jogosnak tartott vagyoni követelést akartak kifizettetni a sértettel és annak családjával. Ennek rendhagyó formát választottak: kést, szamurájkardot és gumilövedékes fegyvert vettek magukhoz.

A Szegedi Rendőrkapitányság eljárást indított csoportosan és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók őrizetbe vették a már elfogott férfiakat, és kezdeményezték letartóztatásukat. Társaikat szintén azonosították, őket a rendőrök még keresik.