„Klubrádió
A lényeg

Simonka: Regényt tudnék írni Lázár Jánosról

22/06/2021 07:18

| Szerző: Klubrádióa

A 24.hu-nak adott interjúban Simonka György. A korrupciós bűncselekmények sorozatával megvádolt fideszes parlamenti képviselő arról beszélt, hogy nem tart a börtönbüntetéstől, nem érzi bűnösnek magát. Szerinte Orbán Viktor tisztában van ügye állásával. Lázár Jánosról pedig azt állította, hogy neki is van takargatnivalója.

A portál által közölt interjút több portál közt a 444 is szemlézte, amelyből a legérdekesebb állításokat emelte ki.

Nem hiszi, hogy Orbán Viktor nála kevesebbet tudna az ügyéről. Ezzel kapcsolatban Simonka azt állította, hogy ügye kirobbanása óta többször találkozott kettesben a miniszterelnökkel, aki csak "futólag" kérdezett a vizsgálat állásáról.

Lázár János nemrég arról beszélt, hogy Simonka és a hasonló bűncselekményekkel gyanúsított Mengyi Roland ügye árt a Fidesznek. Simonka erre reagálva közölte, hogy "én Lázár Jánosról regényt tudnék írni, úgyhogy ha valakinek csöndben kellene maradnia, az pont ő". Részletekbe nem ment bele, csak annyit mondott, hogy míg ő maga csak szegényebb lett azóta, hogy országgyűlési képviselő, Lázár "jóval gazdagabb lett". "Fogalmilag kizárt, hogy 45 százalékot kaptam volna vissza a váddal érintett beruházások után. (…) 55 százalékból pedig képtelenség megvalósítani ezeket a beruházásokat, ezt szakértői vélemények is alá fogják támasztani."

Simonka György és Orbán Viktor
 
Simonka György és Orbán Viktor
 

Az ellene felhozott vádakban nem érzi magát bűnösnek, azokat csak provokációnak tartja, és szerinte az ügyészség tanúi maguk is cáfolták a vádirat tartalmát. Szakértői vélemények is alátámasztják majd, hogy nem kaphatott vissza 45 százalékot kenőpénzként a beruházások után, mert a maradék pénzből törvényesen nem is lehetett volna megvalósítani azokat – állította.