„Támogassa
A lényeg

Simán legyorsulta egy traktor a MÁV motorvonatát

24/01/2024 17:04

| Szerző: Klubrádió

Az igazsághoz tartozik, hogy a BZ-vonat a sínek állapota miatt nem mehetett gyorsabban a Debrecen-Nagykereki vonal adott szakaszán.

A Telex egyik olvasója hívta fel rá a figyelmet, hogy egy helyi gazda úgy döntött: a nem éppen tegnap készült, belarusz gyártmányú MTZ traktorával "száll versenybe" egy BZ motorvonat ellen. Ezek a régebbi traktorok nem szélsebes tempójukról ismertek, de a MÁV lassújelei mellett bármilyen csoda megtörténhet, ahogy ez a videóból is kiderül:

Mint írják, az előzés közben a traktor sofőrje elégedetten intett át, a vonaton zötyögő utasoknak. Fontos hozzátenni, hogy a vonat körülményei nehezítettek: a sínek állapota miatt nem gyorsíthat a mozdonyvezető.

Az eset egyébként a MÁV 106-os számú, Debrecen-Nagykereki vonalán történt, a Konyár és Derecske közötti szakaszon. A vonat vesztét a 104-145. szelvény között kitűzött 20 km/h-s korlátozás (lassújel) okozta. A portál olvasója szerint a traktor eközben kilencedik fokozatban, teljes gázzal haladt előre, körülbelül 35 km/h-val „száguldhatott”.

Volt már ennél abszurdabb előzés is a magyar vasútnál, amikor egy csigajelmezes aktivista futotta le a Mátészalka-Debrecen között közlekedő menetrend szerinti vonatot.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/Máthé Zoltán)