„Klubrádió
A lényeg

Semjén Zsolt salátalevelek között ajándékozna közvagyont egy fideszhez közel álló népfőiskolának

25/11/2021 07:53

| Szerző: Klubrádió

Éjjel nemcsak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról nyújtott be javaslatot Semjén Zsolt, de arról is, hogy jelenleg, az állam által birtokolt két velencei-tavi ingatlannal gazdagodjon a fideszes alapítványok egyike – írja Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd parlamenti képviselője a Facebookon. Mindezt egy salátatörvényben csomagolva.

"A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola nevet viselő intézmény „fontos emberei” között szerepel L. Simon László, a Felcsútot is képviselő Tessely Zoltán, de Lezsák Sándor és az EMMI egyik helyettes államtitkára is helyet kapott a védnökök között.

Az 'ajándékozás' indoka az alapítvány nevelési, oktatási és felsőoktatási feladatai ellátásának elősegítése, hasonló címszó alatt kapta meg egyébként a Varga Mihály kezébe adott Óbudai Egyetem is a Római-part legnívósabb telkeit. Jogászkodni persze mindig lehet, azt azért mégsem lesz könnyű megmagyarázni, hogy miben járul hozzá L. Simon alapítványának nevelési tevékenységéhez Velence egyik legértékesebb partszakasza vagy a gárdonyi Piramis Hotel" – írja az ellenzéki politikus.

"Kérdés, hogy mi ennek az indoka, hiszen az oktatási tevékenységhez a tóparttól valamivel távolabbi telkek is tökéletesen megfelelnének, ami – a mostani vagyonosztogatással ellentétben – ráadásul nem is járna az egészséges környezethez való alapjog tömeges sérelmével. Az ügy miértjéről az EMMI-hez fordulok" – fejezi be a posztot Kocsis-Cake.