„Klubrádió
A lényeg

Rudolf Péter szerint minden járványvédelmi előírást betartanak

25/11/2021 15:01

| Szerző: Klubrádió

Miután hosszú bejegyzésben arról számolt be a Vígszínház társulatának tagja, Wunderlich József, hogy nem figyelnek eléggé az ott dolgozók egészségére, az igazgató, Rudolf Péter megrökönyödésének adott hangot, hiszen állítása szerint mindenben a járványvédelmi protokoll szerint jár el.

A Vígszínház társulatának tagja, Wunderlich József csütörtök hajnalban egy hosszú Facebook-bejegyzésben írt arról, hogy szerinte a Vígszínházban a terjedő koronavírus-járvány ellenére nem figyelnek eléggé az ott dolgozók egészségére. Wunderlich később törölte vagy nem nyilvánosra állította át ezt a posztot.

Ezt követően kereste meg a Telex Rudolf Pétert, a Vígszínház igazgatóját, aki azt mondta, döbbenettel olvasta Wunderlich posztját. Szerinte ő mindenben a Covid-protokoll szerint jár el.

Wunderlich szerint azonban azzal, hogy a karantén leteltével, visszahívják a színészeket, bár "jogilag ez rendben van" már nem fertőzők, a többi színészt veszélyeztetik.

Wundelich szerint az összes kollégája azt mondta, így nem játszhatják le az előadást, arról is próbálták meggyőzni a színházat, hogy játszhassanak maszkban, de ezt sem engedélyezték. A színész szerint a Vígszínházban hónapok óta ellenőrizetlenül fogadják a külsős szereplőket, résztvevőket.

„Őszintén szólva döbbenettel olvastam ezt az írást” – mondta a portál megkeresésére Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója, aki szerint nem túl szerencsés így tárgyalni a színház ügyeit. „Veszélyesnek tartom a pánikkeltést, mindig, minden időszakban, de egy ennyire fűtött helyzetben végképp” – mondta.

Rudolf azt is mondta, hogy a Vígszínházban a járvány időszaka alatt a hivatalos járványügyi protokoll elvárásainak és útmutatásainak megfelelően jártak el.

Rudolf szerint a Vígszínházban nincs ebből anyagi kérdés, és hozzátette, hogy az elmúlt időszakban több mint hatmillió forintot költöttek csak tesztelésre. Az igazgató szerint a színház több pontján is elegendő kézfertőtlenítő van kihelyezve, és hetente többször vegyszeresen fertőtlenítik a színházat. A külsős művészeknek december 15-ig adott határidőt, hogy bemutassák a védettségi igazolványukat, máskülönben nem léphetnek színpadra a Vígszínházban és a Pesti Színházban. „Kíváncsian várom, hogy mit kéne még tennem” – mondta az igazgató.

Azt is hozzátette, hogy a protokollt orvosok és jogászok fogalmazták meg. Ennek része, hogy aki a házi karantén utolsó három napjában tünetmentes, felveheti a munkát. Szerinte így végső soron Wunderlich panasza nem neki, vagy a színháznak szól.