„Támogassa
A lényeg

Robbanások és füst a Krímben, egy orosz légibázisnál

9/08/2022 16:20

| Szerző: Klubrádió

Gyors egymásutánban hatalmas robbanások hallatszottak, majd füstfelhők emelkedtek fel a Krím-félsziget nyugati részén, Novofedorivka település közelében, ahol egy orosz katonai légibázis található. A robbanássorozat tényét orosz források is megerősítették. 

Három szemtanú is megerősítette a Reutersnek, hogy kedden napközben gyors egymásutánban hatalmas robbanások hallatszottak, majd füstfelhők emelkedtek fel a Krím-félsziget nyugati részén, Novofedorivka település közelében. Ott található az Ukrajnához tartozó félszigetet nyolc éve megszállva tartó orosz hadsereg egyik légibázisa – hívja fel a figyelmet a 444.

A szemtanúk közül ketten azt mondták, hogy egyetlen perc leforgása alatt 12, különböző erejű robbanást hallottak, melyek közül 3 különösen brutális erejű volt. Ez a három okozta a videókon látható hatalmas füstöt.

A robbanássorozat tényét orosz források is megerősítették. Arról számoltak be, hogy turisták nem sérültek meg, illetve arról, hogy az eset miatt a helyszínre sietett Szergej Akszjonov, a máshol nem ismert orosz Krím elnök-miniszterelnöke is.

Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök július közepén azt nyilatkozta, hogy “ítéletnapszerű választ” adnának bármilyen, a Krímet érő külső támadásra. Azt egyelőre nem tudni, hogy külső akció okozta volna a robbanásokat.