„Klubrádió
A lényeg

Rekordsokan bringáznak Budapesten

17/06/2021 14:18

| Szerző: Klubrádió

Sorra dőlnek meg a biciklis forgalmi rekordok, a Kerékpárosklub szerint sokan a felújítások és lezárások miatt válthattak biciklire. „Kerékpárral könnyen és gyorsan elkerülheted a torlódásokat, parkolóhelyet sem kell keresned, és még a napi testmozgást is biztosíthatod” – írja a szervezet.

A Magyar Kerékpárosklub a BKK forgalomszámlálói alapján ír arról, hogy egymás után dőltek meg a rekordok Budapesten: szerdán újabb csúcsokat mértek a budai rakparton, a Hungária körúton és az Árpád hídon vezető bicikliutakon – írja a 444.hu.

A budai rakparton múlt héten kedden dőlt meg a legutóbbi rekord, amit tegnap szárnyalt túl az itt bringázó 7660 ember.
A Hungária körúton még idejük sem volt kitenni a keddi rekordról szóló hírt, amit aztán rögtön felül is múlt a szerdai 2219 bringásról szóló adat.
Az Árpád híd szerdai 4008 kerékpározójánál csak egy kivételes esetben mértek többet, amikor ott ment el a 2018-as I bike Budapest bringás felvonulás.

Kerékpársávot alakítottak ki a fővárosi Villányi úton
 MTI/Balogh Zoltán
 

A Kerékpárosklub szerint sokan a felújítások és lezárások miatt válthattak biciklire: lezárták a 3-as metrót, június közepétől pedig a Lánchíd és a pesti alsó rakpart egy szakasza sem járható, a Blaha Lujza téren is útszűkület várható, valamint a Nyugati pályaudvart is több hétre bezárják.

„Kerékpárral könnyen és gyorsan elkerülheted a torlódásokat, parkolóhelyet sem kell keresned, és még a napi testmozgást is biztosíthatod” – írja a szervezet.