„Klubrádió

Pozitív lett a győri polgármester koronavírus-tesztje

1/04/2020 21:36

Elérte a koronavírus-járvány Dézsi Csaba András győri polgármestert is. A városvezetőnél elvégzett második teszt mutatta ki nála a kórokozót. A polgármester karanténba vonult, mostantól otthonról dolgozik.

Közleményben tudatta Dézsi Csaba András győri polgármester, hogy miután a város jegyzője koronavírusos lett, saját költségén ő is elvégeztette magán a kórokozó jelenlétét vizsgáló tesztet. Az első próba negatív eredményt hozott, de a március 31-én, kedden elvégzett kontrollvizsgálat pozitív eredmányt mutatott. Erről szerda este telefonon értesítették.

A polgármesternek, közleménye szerint nincsenek tünetei, azonban a szükséges intézkedéseket azonnal megtette. Tájékoztatta háziorvosát és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, valamint az előírásoknak megfelelően, házi karanténba vonult. A fideszes politikus azt írta, otthonról dolgozik tovább, és a polgármesteri hivatal tartja az eddigi munaktempót. A hivatal munkatársainak jelentős százaléka a héten már szintén távmunkában dolgozik. 

A Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltjének sajtótájékozt
 
Dézsi Csaba András, még mint a Fidesz-KDNP győri polgármesterjelöltje sajtótájékoztatót tart Győrben 2020. január 3-án. MTI/Krizsán Csaba