„Klubrádió
A lényeg

Pert nyert Márki-Zay Péter a korábbi vásárhelyi Fidesz-elnök ellen

17/05/2022 07:14

| Szerző: Klubrádió

Felmentették Márki–Zay Pétert, akit a Fidesz helyi elnöke perelt be még egy 2018-as újságcikk ügyében, olvasható a hódmezővásárhelyi polgármester közleményében.

Az előző városvezetés idején a városháza fizette Gajzerné Havasi Katalin fideszes politikus és családjának magán repülőútjának legalább egy részét. Márki-Zay, miután polgármesterré választották, a szerinte jogtalanul felhasznált közpénzek visszafizetésére szólította fel Gajzernét, aki azonban fizetés helyett beperelte a polgármestert becsületsértésért.

"2018 tavaszán Gajzerné Havasi Katalin családi repülőútja Németországba nem önkormányzati látogatás volt, az út költségeinek egy részét mégis bizonyíthatóan a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal fedezte. Az ügyben ismeretlenek bizonyítékokat tüntettek el, de az utazási iroda levelezéséből elkerült bizonyítékból kiderült az utasok személye. Gajzerné Havasi Katalin a polgármesteri hivatal felszólítása ellenére sem volt hajlandó visszaadni ezt a pénzt. (...) Gajzerné azért tett feljelentést, mert a helyi média beszámolt az ügyről. A bíróság azonban hétfőn elsőfokon megállapította, hogy a cikkben szereplő állítások tökéletesen megfeleltek a valóságnak, ráadásul mivel közpénzzel való visszaélés történhetett, ezért a nyilvánosságra tartozott az információ” – mondta Márki-Zay Péter.

Első fokon Márki-Zay Péternek adott igazat a bíró az évek óta húzódó büntetőeljárásban hétfőn Békéscsabán – írja a 24.hu.

Márki-Zay Pétert egyébként Lázár Jánosék több mint egy tucat pert indítottak ellene az elmúlt négy évben.