„Klubrádió
A lényeg

Ötmillióra büntette Kövér László Novák Elődöt rasszista kijelentései miatt

9/06/2023 14:12

| Szerző: Klubrádió

Ötmillió forintos bírsággal bünteti Kövér László Novák Elődöt, a Mi Hazánk képviselőjét a "cigánybűnözés" szó használata miatt – derült ki a szélsőjobboldali párt közleményéből.

„Az Országgyűlés 2023. május 22-i ülésnapján Novák Előd országgyűlési képviselő interpellációja közben a roma nemzetiség és a bűnözés egyértelmű kapcsolatára utaló kifejezést használt, valamint felszólalása további részében is az érintett etnikai közösséget sértő állítást fogalmazott meg – fogalmazott Kövér László házelnök.

Novák szerint a házelnök ezzel „Mark Zuckerberg mellé állt”. Ugyanis az említett felszólalásában a Facebookot támadta, amelynek szerinte „orwelli világának újbeszél nyelve a beteges polkorrektség jegyében számos programpontunkat sem engedi említeni”, itt tért ki a romákkal – és az LMBTQ-közösséggel – kapcsolatos sértő kijelentésre.

A Mi Hazánk szerint, „ha a cigánybűnözés szót betiltanák, akkor ennyi erővel politikusbűnözésről és fiatalkorú bűnözésről sem lehetne beszélni, pedig egyik sem általánosító, pusztán bizonyos tipikus bűnelkövetési formákról, illetve azok visszaszorításához szükséges specifikus megoldási javaslatokról van szó”.