„Klubrádió
A lényeg

Őrzi harmadik helyét a vitorlázó Berecz Zsombor

31/07/2021 16:56

| Szerző: Klubrádió

Tovább remekel a vitorlázó Berecz Zsombor; a férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra legyőzte az Egyesült Államokat, és már negyeddöntős; alulmúlta viszont a várakozásokat a női kardválogatott.

Tovább remekel a vitorlázó Berecz Zsombor. A Finndingiben szereplő világ- és Európa-bajnok nyolc futam után továbbra is a harmadik helyen áll. Berecz ma előbb a harmadik helyen ért célba, majd ötödik lett. A dobogóért folyó küzdelemben a sorrend nem változott, a címvédő brit Scott újabb első helyet szerzett, így hat helyezési ponttal vezet a spanyol Cardona és kilenccel Berecz előtt. A finndingisekre vasárnap is két futam vár, majd kedden következik a legjobb tíz számára az éremverseny.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 11-8-ra legyőzte az Egyesült Államokat a csoportkör negyedik fordulójában, ezzel már biztosan negyeddöntős. Marcz Tamás együttese hétfőn az olaszokkal találkozik legközelebb.

Alulmúlta a várakozásokat a magyar női kardválogatott, amelyik az utolsó mérkőzését is elvesztette, így a kilences mezőnyben a nyolcadik helyen végzett. A Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár Katinka összeállítású együttes a dél-koreaiaktól és a házigazda japánoktól elszenvedett vereség után a hetedik helyért egy újabb ázsiai rivális, Kína ellen lépett pástra, és 45-30-ra alulmaradt. Ez volt az utolsó magyar érdekeltégű szám vívásban, a sportági küldöttség egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet nyert, továbbá egy negyedik, egy hetedik és egy nyolcadik helyet szerzett a japán fővárosban.

A sportlövő Mészáros Eszter a 26. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses számában.