„Klubrádió
A lényeg

Orbán visszaszólt a homofób törvényünket bíráló Ursula von der Leyennek

23/06/2021 15:23

| Szerző: Klubrádió

Kontrázott a magyar kormányfő Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének nyilatkozatára, amelyben szégyennek nevezte a homoszexualitást a pedofíliával összemosó magyar törvényt.

"Az Európai Bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert valótlan állításokra épül. A nemrég elfogadott magyar törvénytervezet védi a gyermekek jogait, garantálja a szülők jogait, és nem vonatkozik a 18 éven felüliek szexuális orientációval kapcsolatos jogaira, így semmilyen diszkriminatív elemet nem tartalmaz" – írta Orbán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Orbán hozzátette: a bizottság elnökének közleménye szégyenletes, mert elfogulatlan vizsgálat nélkül tesz közzé elfogult, politikai véleményt.

A magyar kormányfő szerint „a magyar törvény az Európai Unió Alapjogi Chartájának 14. cikk, 3. bekezdésén nyugszik”. A charta e rendelkezése értelmében a szülők azon jogát, hogy gyermekeik számára vallási, világnézeti vagy pedagógiai meggyőződésüknek megfelelő nevelést biztosítsanak, tiszteletben kell tartani – írja a 24.hu.