„Köszönjük,
A lényeg

Orbán szerint Brüsszelből hátba lövik Magyarországot

24/05/2024 08:12

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Megvolt a hívek pénteki eligazítása a Kossuthon

A hadseregek megléte nem vezet háborúhoz, a hiányuk vezet ahhoz – mondta Orbán Viktor reggel a pénteki rádióinterjújában a Kossuthon. 

"Hadsereg, katona, felkészülés az önvédelemhez szükséges”

– összegzett. "Ha az oroszok lennének olyan erősek, hogy legyűrjék Ukrajnát, akkor már legyőzték volna, de nem ezt látjuk” – mondta. Szerinte rendkívül csekély annak az esélye, hogy bárki megtámadjon egy NATO-tagállamot, azt mondta, nem hiszi, hogy "Oroszország egyszer csak jön, és hamm, bekapja Európát”.

Megismételte: az orosz-ukrán háború két szláv nép konfliktusa.

A miniszterelnök biztosította hallgatóságát, hogy Magyarország a szövetség alapokmányához tartja magát. "Arról szó sincsen, hogy a NATO majd a területén kívül, NATO-n kívüli országok háborújába beszáll” – fogalmazott.

Az európai választásról szólva megismételte, hogy a tét szerinte a háború vagy béke kérdése, szerinte a háború azoknak éri meg, akik megbízhatóan tudnak spekulálni, szerinte ilyenek a kockázati tőkebefektetők. Például Soros György. Szóba hozta jó öreg guruló dollárokat is: "a magyar baloldalt kilóra megveszik” – rögzítette sokadszorra.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban
 
Orbán korábban a Kossuth Rádióban. Fotó:
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 
 

"Mi a fészkes fene lenne a politika értelme, minthogy azt csináljuk, ami a népnek jó?”

– tette fel a kérdést Orbán, aki szerint ezt mostanában divat populizmusnak hívni, de szerinte akkor is azt kell nézni, mi jó a magyar embereknek. „Arra építem Magyarország stratégiáját, hogy megnő Európában azoknak az embereknek a száma, akik békét akarnak” – nyugtatta meg híveit.

Orbán szerint vérlázító, hogy az Európai Unió napi hatmillió euró büntetést szabott ki Magyarországra, amiért nem engedi be a migránsokat.

"Brüsszelből hátba lövik Magyarországot”

– összegzett Orbán, aki szerint el kell zavarni azokat az európai vezetőket, akik ilyen döntéseket hoznak. (A Telex nyomán)