„Köszönjük,
A lényeg

Orbán Ráhel szerint a BDPST által felújított V. kerületi luxushotelnek tükröznie kell az iróniát és a szemtelenséget is

17/05/2024 16:12

| Szerző: Klubrádió

"Szeretnénk meghonosítani azt, hogy a vendéglátás és az idegenforgalom által jó hírét tudjuk vinni a magyar kultúrának" – mondta a miniszterelnök lánya.

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel interjút adott a Blikknek a BDPST által felújított V. kerületi Hotel Dorotheában „a művészet, az építészet és a turizmus fúzióját bemutató” beszélgetésen. Orbán Ráhel, aki a BDPST kreatív igazgatója is, azt mondta: „a megadott irány szerint a hotelnek tükröznie kell a jövő történetét, a kapcsolatteremtést, a meglepetést, a váratlan utazást, de az iróniát és a szemtelenséget is”.

A cég honlapján azt írták, „a Hotel Dorothea ötcsillagos szálloda üzemeltetője a Marriott International, az Autograph Collection Hotels márka alatt, amely márka különleges dizájnnal és karakterrel bíró, egyedülálló, ún. »life-style«, független szállodákat tömörít világszerte”.

Orbán Ráhel a Blikknek azt mondta, „a BDPST missziója az, hogy Magyarország és Budapest ismertségét növelje annak tudatosításával, hogy nagyon sok műtárgyat alkottak, sok mindent találtak fel magyarok, amelyeket a világ bár ismer, de nem tudják, hogy magyarokhoz köthetőek. Mi szeretnénk meghonosítani azt, hogy a vendéglátás és az idegenforgalom által jó hírét tudjuk vinni a magyar kultúrának”.

A BDPST következő projektjéről is beszélt, ami a Gellért szálló felújítása, ahol a Mandarin Oriental Hotel Group nyit majd szállodát. Orbán Ráhel megfogalmazása szerint, „ez egy nagy vállalás, amit nagy felelősségnek is tekintünk, mert ez Budapest egyik leginkább ikonikus épülete”.

(via 444.hu), kiemelt kép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd / részlet)