„Klubrádió
A lényeg

Orbán munkát ígér az ukrán menekülteknek

3/03/2022 14:20

| Szerző: Klubrádió

Munkaalapú társadalmában minden Ukrajnából menekültnek egzisztenciát és munkát ígért Orbán Viktor miniszterelnök.

"Minden bajbajutott számíthat ránk, mindenkinek segítünk." Ezt mondta Orbán Viktor a HírTV-nek, amikor csütörtökön a keleti határra látogatott. A kormányfő közölte: Magyarország segít mindennel, szállás és ellátás van, munka pedig lesz.

A 24.hu összegzéséből kiderül, Orbán úgy látja, hogy a körülményekhez képest a dolgok a határon gördülékenyen mennek. A miniszterelnök azt mondta: "akik végleg a hazánkban maradnak, azoknak lesz egzisztenciájuk. Már elkezdődött a koordinálása annak, hogy akik maradnak, mert nem akarnak, nem tudnak vissza- vagy továbbmenni, azoknak legyen munkájuk".

Fölvették a kapcsolatot a legnagyobb munkaadókkal, a legnagyobb munkaerő-közvetítő cégekkel. Mindenkinek próbálják megteremteni azt a lehetőséget, hogy saját egzisztenciát tudjon kialakítani, ha már úgy hozta az élet, hogy itt fog velünk élni, és itt kell berendezkednie Magyarországon. Ez egy munkaalapú ország, itt mindenkit munkához segítünk és akik itt maradnak, azoknak lesz munkájuk – tette hozzá a miniszterelnök, aki ezúttal a háború miatt Ukrajnából Magyarországra menekülőknek kialakított segítségpontra látogatott Beregsurányban.