„Klubrádió
A lényeg

Orbán: A magyar egészségügy kapacitása nagyobb, mint a nyugatiaké

26/11/2021 08:17

| Szerző: Klubrádió

Péntek reggel van, ami azt jelenti, hogy Orbán Viktor beült a Kossuth rádió stúdiójába, hogy elmondja, mekkora a migránsveszély. Remélem, nem árulunk el nagy titkot, ha lelőjük a poént: hatalmas. Az idén 100 ezer "migránst" állítottak meg a magyar határon, és Orbán szerint az EU "azt szeretné, hogy ez a százezer ember legyen itt Magyarországon”.

Más: Orbán Viktor szerint az oltási akciót meg kell hosszabbítani egy héttel, és Karácsony előtt érkezik Magyarországra az első, 5-11 éveseknek is adható vakcinaszállítmány.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
 
Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban
 
Budapest, 2021. május 21. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 

Orbán úgy látja, hogy a rendőrök és katonák, egészségügyben dolgozók és a közigazgatási dolgozók együttműködésével elkerülhető az egészségügyi rendszer összeomlása. Hovatovább: Orbán szerint “furcsa dolog, de a Magyarországon bevethető járványkapcitások jóval nagyobbak, mint a nyugat-európaiak (...) Ezeket a kapacitásokat minimum vésztartalékként életben kell tartanunk” - idézi a Telex a magyar miniszterelnököt.

Később további adócsökkentést ígért, és arról is szólt, hogy miért nem veszi figyelembe a piaci körülményeket a kormány például a gáz árnál. "Engem nem a piac érdekel, hanem a magyar emberek”.