„Köszönjük,
A lényeg

Nyolc év börtönre ítélték Deutsch Tamás apósának gyilkosát

5/12/2023 17:08

| Szerző: Klubrádió

Nem jogerősen.

Nyolc év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte emberölés bűntette miatt nem jogerős ítéletében a Fővárosi Törvényszék az 59 éves B. Istvánt, aki két évvel ezelőtt egy elszámolási vita során megölte Lazsányi Lászlót, az MTK és a Csepel volt futballistáját egy Nánási úti apartmanházban. A meggyilkolt férfi Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósa volt. A terhelt feltételesen sem bocsátható szabadlábra.

Ahogy az ítéletről beszámoló 24.hu írja, B. István 2020 májusától lakott az áldozata által üzemeltetett vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt közte és a főbérlő között a lakáshasználati díjjal kapcsolatban. Mivel a férfi 2021 júniusától egyáltalán nem fizette a havi albérleti díjat, ezért a volt futballista legalább fél tucatszor felszólította a bérlőt, hogy vigye el a a cuccait az ingatlanból. B. István azonban nem törődött ezekkel a felszólításokkal.

A főbérlő ezért 2021 augusztusában még birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett vele szemben. Lazsányi rongálás miatt feljelentést tett, mivel albérlője többször is feltörte a lakás bejárati ajtaját. Egy ilyen esetnél Deutsch apósa telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd felment a lakásba, ahol ismét összeveszett a bérlőjével, ami ezúttal tettlegességig fajult. B. István állon vágta a tulajdonost, majd a nála lévő vadászkéssel hasba, illetve vállon és kézen szúrta. Lazsányi a helyszínen meghalt. Az ügyészség 12 év börtönt kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére, de a vádlott ezt nem fogadta el, így tárgyalást tartottak.

Az utolsó szó jogán a vádlott ismét bocsánatot kért a hozzátartozóktól, nem érti, hogy hogyan fajulhatott gyilkosságig a konfliktus. B. István hozzátette: „Csak az járt a fejemben akkor, hogy legyen már vége annak a sok rossznak, ami történt velem. Ha bármi ötlete is van a családnak, amiben tudok nekik segíteni, legyen az anyagi, vagy bármi más, akkor csak szóljanak. Én mindent megfogok tenni azért, hogy teljesítsem azt. Vesztettem már el közeli hozzátartozómat, de ez a fájdalom közelébe sem ér annak, amit most érzek.”