„Klubrádió

Nizzai késelés: három halott

29/10/2020 12:08

| Szerző: Klubrádió

Három embert ölt meg a nizzai Notre Dame-nál egy férfi, az elkövetőt meglőtték és kórházba szállították. A rendőrség terrorcselekménynek minősítette az esetet és nyomozást indított.

Késes támadás történt délelőtt 9 óra körül Nizzában, a Notre-Dame-nál, aminek a francia lapok információi szerint három halálos áldozata lehet. A polgármester szerint közülük ketten az épületben haltak meg. A bazilikát a francia rendőrség különleges alakulata lezárta –írja a Telex.

Francia lapok arról cikkeztek, hogy a késelés egyik áldozatát lefejezhették. Később a Le Figaro rendőrségi forrásukra hivatkozva azt írta, hogy az egyik nőnek elvágták a torkát, "szinte lefejezték".

Vele együtt három áldozatról, két nőről és egy férfiról számoltak be eddig. Sérültekről nincs hivatalos információ.

A huszonéves támadót a hatóságok megsebesítették és kórházba szállították. A BMFTV szerint a terrorellenes ügyészség indít nyomozást az ügyben – írja a portál.

Christian Estrosi polgármester a helyszín közelében, a sajtónak nyilatkozva azt mondta: Macron telefonon hívta őt, hogy támogatásáról biztosítsa, és azt mondta, Nizzába megy. Estrosi arról is beszélt, hogy információi szerint a támadó az Allahu Akbar (Isten a leghatalmasabb) kifejezést hajtogatta.

Ezzel egy időbben több támadásról is beszámolt a Le Figaro. A lap szerint két órával a nizzai támadás után a rendőrök lelőttek egy férfit Avignonban, aki késsel próbált rájuk támadni. További késes támadás történt a szaúdi francia nagykövetség előtt is csütörtökön, itt egy biztonsági őr sérült meg, a támadót elfogták a szaúdi rendőrök. Erről a nagykövetség adott ki tájékoztatást.

A francia kormány válságcsoportot állítottak fel, melybe Gerald Darmanin belügyminiszter és Jean Castex miniszterelnök már megérkezett, és a városba tart Emmanuel Macron köztársasági elnök is.