„Klubrádió
A lényeg

Netanjahu is karanténban

30/03/2020 15:10

| Szerző: Index

Az izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu karanténba vonult, miután egyik tanácsadójának pozitív lett az eredménye, amikor koronavírusra vizsgálták.

Az izraeli belpolitika aktív időszakát éli, Netanjahunak sikerült elhalasztania a büntetőperét, miután bezáratta a törvényhozást és kiegyezett egyik legnagyobb politikai ellenfelével, Beni Ganz-cal, akivel közösen próbálnak kormányt alakítani. Utóbbi lesz a törvényhozás elnöke.

Izraelben az elmúlt egy év során háromszor tartottak parlamenti választásokat, utoljára épp a hónap elején, de a kormányalakítás sosem jött össze egyik esetben sem, az eredmények olyan patthelyzetet eredményeztek. Ganz most azt mondta - miután pártjának többsége inkább ellenzékbe vonult - , nem volt más választása, és Izrael érdekében cselekedett.

Lassíthatja a koalíciós kormány létrejöttének folyamatát, hogy Netanjahu egyik közeli tanácsadójáról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Így most az izraeli miniszterelnöknek és közeli munkatársainak is karanténba kell vonulniukk.