„Klubrádió
A lényeg

Népszava: Orbán Viktor elégedetlen, a sportért felelős államtitkárnak mennie kell

13/05/2022 13:13

| Szerző: Klubrádió

A sportra költött rengeteg pénz ellenére, Orbán elégedetlen az eredményekkel. A Népszava szerint a miniszterelnök lecseréli a sportért felelős államtitkárt, Szabó Tündét.

A stratégiai ágazattá minősített sport a 2010-től összesen hatezer milliárdot kapott a három Orbán-kormány költségvetéséből. A magyar sportköltségvetés éves átlagban 500-550 milliárd forintos tétellel terheli meg a büdzsét, ami jóval magasabb, mint az oktatásra fordított összeg. A pénz nagyjából 40 százaléka infrastrukturális fejlesztésre ment, ezt a kormányzat azzal magyarázza, hogy az elmúlt harminc évben elmaradt fejlesztéseket kellett behoznia – írja a Népszava.

A sporttal kapcsolatos feladatokatt 2015-től dr. Szabó Tünde látta el, titulusa szerint sportért felelős államtitkárként. Az egykori úszó Barcelonában háton Egetszegi Krisztina mögött nyert ezüstérmet. Visszavonulása után jogi és edzői diplomát szerzett, az Európai Úszószövetség korábbi alelnökeként pedig még sportága ügyeivel is napi kapcsolatban van.

Letették az új nyíregyházi stadion alapkövétNyíregyháza, 2022. február 11. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédet mond a Nemzeti stadionfejlesztési program keretében több mint 19 milliárd forintból megépülő nyíregyházi stadion alapkőletételén 2022. február 11-én. MTI/Balázs Attila
 

A lap információi szerint azonban nem fogja folytatni munkáját a következő kormányban. Több, egymástól független forrásuk szerint az irányítás élén váltást tervez Orbán Viktor kormányfő. Biztosat senki sem tud, de a Népszava forrásai közül több is Schmidt Ádámot nevezte meg a poszt várományosának. A miniszterelnök tavaly nevezte ki a jogász végzettségű szakembert sportügyi főtanácsadójának, akinek felesége Kovács Katalin, a háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok kajakos.