„Klubrádió
A lényeg

Németh Szilárd távozik a Honvédelmi Minisztériumtól

25/05/2022 17:48

| Szerző: Klubrádió

A Honvédelmi Minisztériumhoz kerül a sportot felügyelő államtitkárság a feldarabolt Emmitől – olvasható a Magyar Közlönyben. Távozik viszont a HM-től Németh Szilárd, a birkózószövetség elnöke, és a Nemzeti Sport cikke szerint nem kizárt, hogy Lázár János a kormányzati feladatai miatt leköszön teniszelnöki tisztségéről.

A sportot felügyelő államtitkárság vezetője a jövőben nem Szabó Tünde, hanem Schmidt Ádám lesz majd – írta meg először a Nemzeti Sport. Aztán Schmidt szerdán át is vette az államtitkári megbízatását a Sándor-palotában – erről felesége, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos osztott meg képet a Facebook-oldalán.

Schmidt Ádám tavaly óta Orbán Viktor sportügyi tanácsadója, korábban volt a Magyar Olimpiai Bizottság, a kosárlabda-szövetség és a felcsúti Puskás Akadémia nevű futballklub jogásza is és a MOB-nál a választások előtt lezajlott vezércsere mögött részben az ő befolyását sejtik a Nemzeti Sport szerint. 

A sportlap információi szerint a nagy nemzetközi sportesemények megpályázását és rendezését bonyolító Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) is visszakerül az általa vezetett államtitkársághoz, a miniszterhelyettessé előlépő Fürjes Balázs portfóliójából.

Szabó Tünde sem marad munka nélkül: a nyíregyházi országgyűlési képviselő a Nemzeti Sport szerint Észak-Kelet-Magyarország gazdaságfejlesztéséért felelős kormánybiztos lehet.

Orbán Viktor kedvenc lapja úgy tudja: az eddigi helyettes két államtitkár, Sárfalvi Péter és Fazekas Attila Erik távozhat, és Schmidt Gábor, a Kajak-Kenu Szövetség elnöke töltheti majd be a posztot.

Távozik továbbá a Honvédelmi Minisztériumból Németh Szilárd, és a Nemzeti Sport cikke szerint nem kizárt, hogy Lázár János a kormányzati feladatai miatt leköszön teniszelnöki tisztségéről.

(via Telex/24.hu, kiemelt kép: Facebook)