„Klubrádió
A lényeg

Németh Szilárd: Egyedül Orbán képes megvédeni a rezsicsökkentést

29/05/2022 11:26

Németh Szilárdot frissen nevezték ki újra rezsibiztosnak. A Honvédelmi Minisztériumban az előző kormány alatt államtitkár volt, de új pozíciója már a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz köti, ő lett a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Ennek megfelelően máris nyilatkozott a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában, melyben elmondta, hogy „egyedül a Fidesz, és egyedül Orbán Viktor miniszterelnök képes arra, és nekünk van egyedül akaratunk arra, hogy ezt a rezsicsökkentést fenntartsuk” és a Fidesz alelnöke azt is elmondta, hogy a baloldal a multik oldalára állt, míg a magyar emberek ezúttal is megvédték a rezsicsökkentést a 2022-es választásokon.

Németh Szilárd hozzátette, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően a családoknál marad az az extraprofit, amelyet az energiatermelők és más szolgáltatók egyébként zsebre vágnának, de ezzel nemcsak szociális hatása van a rezsicsökkentésnek, hanem gazdaságélénkítő hatása is, mivel oda kerül a pénz, ahol az hasznosul.

Továbbra sem megszorításokként értékeli a kormány azokat az intézkedéseket, melyekre költségvetési kiigazításokként hivatkozik, noha azok valójában olyan elvonások, melyeket a háztartások a saját bőrükön éreznek már most is és később még inkább. A választás előtti kiköltekezéseknek köszönhetően az államkassza meglehetősen rossz állapotban van, Brüsszelből sem érkezik pénz, a hatósági üzemanyagárak, illetve nyomott rezsiköltségek fenntartásakor a költségvetésből kell a hiányzó pénzt előteremteni, és ha ezeket egyes szektorokra hárítanak át, azok többnyire a fogyasztókat fogják ezzel terhelni, azaz a lakosság meg fogja érezni – mondjon bármit is a kormány és megmondóemberei az állami médiában vagy egyéb felületeken.