„Vásároljon
A lényeg

Nem lesz kötelező oltás a képviselőknek, Bencsik javaslatát leszavazták

7/12/2021 17:03

| Szerző: Klubrádió

Tárgysorozatba sem vették, ugyanis mindössze Fülöp Erik független képviselő támogatta a szintén független Bencsik János határozati javaslatát, így nem kell kötelezően beoltatniuk magukat a képviselőknek.

Bencsik a jelenlegi szabályozáson szeretett volna módosítani – írja a Telex –, az ugyanis most csak az Országgyűlés Hivatalának parlamenti alkalmazottjainak teszi kötelezővé az oltást, de a képviselőknek nem. A képviselő szerint a jelenlegi helyzetben kötelességük beoltatni magukat, ám a javaslatát sem a kormánypárti, sem az ellenzéki frakciók nem támogatták.

„Célom az volt, hogy vállaljuk a felelősséget és a példamutatást. Ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltást, akkor a képviselők számára is annak kellene lennie. Sajnálom, hogy ezt végül sem a kormánypárti, sem az ellenzéki oldal egyetlen frakciója sem vállalta. A Polgári Válasz továbbra is a felelősségvállalás és a példamutatás pártján áll. Valljuk, hogy egyetlen törvényhozó sem állhat a törvények felett” – idézte az MTI Bencsiket, aki Fülöp Erikhez hasonlóan korábban jobbikos volt.

Az MSZP korábban azt kommunikálta: ők annyira támogatják az ötletet, hogy megszüntetnék annak a képviselőnek a megbízatását, aki december 31-ig nem oltatja be magát. A Jobbik és Dúró Dóráék már akkor is azt mondták, hogy szerintük senkinek nem lehet kötelezővé tenni az oltást.