„Klubrádió

Frissítés! A pénzszállító csak kitalálta a rablást

15/04/2021 11:55

| Szerző: Klubrádió

A férfi egy kőbányai bevásárlóközpontban egy pénzszállító cég munkatársától próbálta elvenni a pénzkazettát, de nem tudta - így szólt a kitalált történet, amiről akkor még a rendőrség nem tudott. Az elkövetőt a budapesti rendőrök keresik - hiába.

Az Árkád bevásárlóközpont szervizfolyosóján próbálta egy késes férfi elvenni egy pénzszállító cég alkalmazottjától a kezében tartott pénzkazettát 2021. április 14-én 15 óra körül. A pénzszállító ellökte magától a támadót és elfutott. Nem sérült meg, és a rábízott pénzt is megmentette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnal megkezdte az elkövető felkutatását - írja a Police.hu.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

 

Frissítés: 

Azóta kiderült, hogy ez utóbbi szerencsés körülmények azért alakulhattak úgy, ahogy, mert valójában senki se támadta meg a pénzszállítót. A biztonsági kamerák felvételeinek áttekintése és a tanúk meghallgatása alapján bebizonyosodott, hogy nem történt rablási kísérlet. A pénzszállító ezután bevallotta, hogy nem támadták meg, a történetet csak azért találta ki, mert unalmas az élete, és izgalomra, elismertségre vágyott. "Be akartam vágódni a kollégáknál" - vallotta a Telex értesülései szerint.

A rendőrség ezért most ellene indított eljárás a hatóság félrevezetése miatt.