„Klubrádió
A lényeg

Negyedik lett Olasz Anna nyíltvízi úszásban

4/08/2021 08:55

| Szerző: Klubrádió

A magyar női kézilabda-válogatott 26-22-es vereséget szenvedett az esélyesebb norvég csapattól a tokiói olimpiai torna negyeddöntőjében. Elek Gábor együttese összességében jól tartotta magát a sztárokkal teletűzdelt riválissal szemben, de a második félidő utolsó szakaszában az északiak felőrölték a magyar válogatottat, amely így nem jutott a legjobb négy közé.

A negyedik helyen végzett az Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyszámában a tokiói olimpián. A 27 éves magyar úszónak ez az eddigi legjobb ötkarikás eredménye, Rióban ugyanebben a számban 14. volt.

Tokió 2020 - Olasz Anna negyedik nyíltvízi úszásban
 
Olasz Anna
 
Tokió, 2021. augusztus 4. Olasz Anna (k) a célban a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 4-én. Olasz Anna negyedikként végzett a versenyszámban. MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: Czeglédi Zsolt
 

 

A szerdán vízre szállt mind a nyolc magyar egység továbbjutott kajak-kenuban. Ezeknek a számoknak a középdöntőit és fináléit holnap rendezik. Férfi kajak egyes 200 méteren Tótka Sándor és Csizmadia Kolos is megnyerte előfutamát. Hasonlóan jól teljesítettek a nők 500-on, ahol a címvédő Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara is első lett előfutamában.

A férfi ketteseknél 1000 méteren az egyesben aranyérmes Kopasz Bálint Nádas Bencével szintén megnyerte előfutamát. A másik magyar egység, Béke Kornél és Varga Ádám reményfutamra kényszerült, amelyet aztán sikerrel vett. Bemutatkozott az olimpiai programban a női kenu, mégpedig magyar szereplőkkel: 200 méteren Takács Kincső egyből bejutott a középfutamba, Balla Virágnak ugyanez másodjára sikerült, de végül reményfutamból szintén továbbjutott a legjobb 16 közé. Ez a fiatal szakág most először szerepel az ötkarikás programban.