„Támogassa
A lényeg

Momentum: A piaci ár négyszereséért bérel mélygarázsokat a kórházi főigazgatóság

22/11/2021 17:36

| Szerző: Klubrádió

A piaci ár többszöröséért bérel parkolóhelyeket a Szent István téri mélygarázsban az Országos Kórházi Főigazgatóság – írta a  Momentum szóvivője Facebook-oldalán. Tompos Márton összehasonlította a Belügyminisztérium alá tartozó hatóság 10,7 milliós bérlését (mindezt három vezetői parkolóhelyre) a környékbeli mélygarázs-árakkal, és 2,3-2,8 millió forint közötti díjakat talált.

Tompos Márton közölte: az Országos Kórházi Főigazgatóság idei szerződéslistája szerint a szervezet évi bruttó 10,7 millióért bérel 3db parkolóhelyet a vezetőknek a Szent István téri mélygarázsban.

Tompos szerint a Széchenyi István téren a Greshamnél három autóra, egy évre (amiért kedvezmény jár) 2,79 millió forint az ár. A nappali opció (7 és 20 óra között) 2,2 millió forint ugyanilyen feltételekkel.

Ha pedig tényleg a Szent István téri mélygarázsban bérelnek helyeket, még alacsonyabb az ár: a 0-24-es parkolás három autóra, egy évre 2,3 millió forint, ugyanez nappali kivitelben (7-20 óra) 1,7 millió.

A slusszpoén – tette hozzá a Momentum politikusa–: a Belügyminisztériumnak is van saját parkolója, és a BM vette át a kórházi főigazgatóság irányítását az Emmi-től.