„Köszönjük,
A lényeg

Meghosszabbították a volt győri rendőrkapitány, Váczi Attila letartóztatását

29/09/2023 15:13

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Meghosszabbították a volt győri rendőrkapitány, Váczi Attila letartóztatását, akit hivatali bűncselekménnyel gyanúsítanak – tudta meg a 24.hu.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a portál megkeresésére közölte, hogy a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa egyetértett az ügyészség erről szóló indítványával. A 24.hu arról is érdeklődött, hogy a volt rendőrkapitány beismerte-e a bűnösségét, vagy panaszt tett-e a gyanúsítás ellen, de azt a választ kapta, hogy a nyomozás érdekeire figyelemmel ennél több információ jelenleg nem adható az ügyben.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség szeptember 1-jén vette őrizetbe Váczi Attilát, miután feljelentette őt egy vállalkozó. Úgy tudni, a volt rendőrkapitányt az irodájából vitték el bilincsben. A Győri Törvényszék később titkosított eljárásban le is tartóztatta az ezredest. A történtek után az országos rendőrfőkapitány visszavonta a győri rendőrkapitány vezetői kinevezését, és Torma Tamás rendőr alezredest bízta meg a kapitányság vezetésével.

A borítókép illusztráció.