„Klubrádió

Meghalt Igaly Diána

9/04/2021 10:02

| Szerző: Klubrádió

Az olimpiai bajnok sportlövőt koronavírus miatt ápolták kórházban, lélegeztetőgépen is volt, de állapota javulni látszott. Csütörtökön azonban visszaesett, és már nem tudták megmenteni. Igaly Diána 56 éves volt.

56 éves korában elhunyt az olimpiai bajnok sportlövő, a magyar szövetség alelnöke Igaly Diána – írja a 24.hu.

Igaly minden idők egyik legeredményesebb magyar sportlövője volt, skeetben 2004-ben olimpiai bajnok, négy évvel korábban bronzérmes lett.

A portál információi szerint Igaly Diánát egy ideje kórházban ápolták koronavírus miatt, lélegeztetőgépre került, de a szervezete jól reagált a kezelésekre, és jobban lett, csütörtök délután azonban ismét rosszabbra fordult az állapota, és szervezete végül feladta a harcot.

"A sportág egyik legendája Sydney-ben olimpiai bronzérmes, Athénban olimpiai bajnok, emellett négyszer volt világbajnok, hatszor Európa-bajnok, világversenyeken 32 alkalommal állhatott dobogóra. Ötször volt az év sportlövője, 2019-ben életműdíjat kapott a Magyar Sportlövők Szövetségétől. Igaly Diánát a Magyar Sportlövők Szövetsége saját halottjának tekinti." – áll a szövetség közleményében.