„Támogassa
A lényeg

Még nem kapta meg a használatba vételi engedélyt az a Fortuna utcai ingatlan, ahol Orbán tartott kormányzati találkozót

28/02/2024 13:47

| Szerző: Klubrádió

Még nem kapta meg a használatba vételi engedélyt az a Fortuna utcai ingatlan a budai Várban, ahol Orbán Viktor tartott szűk körű kormányzati találkozót vasárnap – írja a 24.hu.

A miniszterelnökségtől alig pár száz méterre található Fortuna utcai műemléképületet 2019 májusában vásárolta meg 370 millió forintért a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó IBC Real Estate Kft., miután az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról.

Az ingatlan azóta jelentős felújításon ment át, és az engedélyeztetési eljárása mindössze három nappal azelőtt indult el, hogy a kormányfő Rogán Antal, Dömötör Csaba, Panyi Miklós, Orbán Balázs és Héjj Dávid társaságában tűnt fel az épületben – derítette ki a 24.hu.

A vasárnapi találkozóval kapcsolatban – amiről a 444 számolt be – a lap kereste Tiborcz Istvánt, aki annyit írt: "Bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben". Kommunikációs munkatársa pedig azt írta: az ingatlan felújítási munkálatai befejeződtek, ezt a hatósági engedélyeztetési folyamat részeként az illetékes szerv felé hivatalosan is dokumentálta az építtető. Így "semmilyen jogszabályt vagy előírást nem sért az épület látogatása vagy használata".