„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Valakik nagyon félnek a pártalapításomtól

20/05/2022 17:01

| Szerző: Klubrádió

A hódmezővásárhelyi politikus szerint azért jelennek meg naponta a lejárató cikkek, mert "valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől". Márki-Zay az MMM-től a kampányadományait firtató kérdésekre reagált.

"Tegnap ismeretlen pártemberekre hivatkozva az MMM által vezetett összellenzéki kampány adománygyűjtését és az állítólag fennmaradó adományok jogosultságát kérdőjelezték meg olyanok, akik velünk ellentétben eddig sem civil adományokból és egyáltalán nem átláthatóan gazdálkodtak" – írja Márki-Zay Péter Facebook posztban, miután ellenzéki politikusok jelezték, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem érkezett az MMM-től a kampányadományok sorsáról.

Márki-Zay megismételte Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatójának kijelentéseit, miszerint a mozgalom a kampány során végig a saját nevében és saját felelősségére kért támogatásokat, melyekkel átláthatóan el fog számolni – írja 24.hu. Hozzátette, hogy amennyiben marad valamekkora összeg a felajánlásokból – a közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint több mint 100 millió forintról lehet szó – azt jogilag sem tudják az összefogás pártjai közt szétosztani.

A hódmezővásárhelyi politikus válaszul közölte, szerint azért jelennek meg naponta a lejárató cikkek, mert „valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől”.

Márki-Zay nem csak az ellenzéki pártok felől kapott kritikákat: Kész Zoltán az MMM alelnöke arról írt, felfüggeszti vezetői tagságát amennyiben Márki-Zay nem számol el a hónap végéig a kampányra kapott pénzekkel.

"Ezt a pénzt az MMM fogja felhasználni, és arra fogja felhasználni, amire kapta, azaz Orbán Viktor leváltására" – tette hozzá.