„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Péter választ vár Orbán Viktortól: Milyen megszorításokra készülnek a kormányban a választások utánra?

29/03/2022 09:31

| Szerző: Klubrádió

Nemrég Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt arról, hogy a választások után – ha kormányon maradnak – szükség lehet a költségvetés kiigazítására, hiszen akkora a hiány. Ezt a kijelentést ragadta meg az ellenzék miniszterlnök-jelöltje. A Facebookon tette fel a kérdést Orbánnak.

"Válaszoljon Orbán Viktor: milyen megszorításokra készülnek a kormányban a választások utánra?" – szólította fel a miniszterelnököt riválisa.

"Miniszterelnök Úr!
12 év teljhatalmú fideszes kormányzás eredménye, hogy a magyar gazdaság katasztrofális állapotba került: elszabadult az infláció, az euró 400 forint közelében, hétről hétre elképesztő ütemben emelkednek a boltokban az árak. Orbán Viktor kormánya láthatóan képtelen úrrá lenni a helyzeten. Félelmében hatósági árakat vezetett be, miközben több mint ezer milliárd forintot osztogatott szét, hogy megnyerje a választásokat" – kezdi bejegyzését MZP.

Lázár Jánost is megszólította: "Válaszoljon Lázár János is, a Csongrád-Csanád megye 4-es választókörzetének jelöltje: mit tud a készülő megszorításokról, és mit szól Varga Mihály kijelentéséhez?".