„Klubrádió
A lényeg

Mariupol kitart, a Keletiből és a Nyugatiból eltűntek a civilek

21/03/2022 07:01

| Szerző: Klubrádió

A magyar hatóságok az éjszaka arra szólították fel a menekülteknek segítő civileket, hogy hagyják el a Keleti és a Nyugati Pályaudvar területét, mert az ukrán menekültek számára egy központi tranzitvárót hoznak létre a Keleti pályaudvar melletti BOK „B” csarnokban. Hajnalra eltűntek a civilek a csarnokokból.

Ukrajnai háború
 
Ukrajnai háború
 
Kijev, 2022. március 20. Ukrán katonák és biztonsági alakulatok tagjai egy orosz rakétatámadásban megsérült lakóháznál Kijevben 2022. március 20-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Atef Szafadi
Fotó: Atef Szafadi
 

 

Az éjszaka tovább lőtték Kijevet, Mariupolt és Szumit. Ez utóbbi helyen egy vegyipari létesítményéből szivárogni kezdett az ammónia. A régió kormányzója ezért felszólította a lakosságot, hogy több kilométeres sugárban kerüljék el gyárat. Kijevben találat ért egy bevásárlóközpontot, többen meghaltak.

Mariupol megadására szólított fel az orosz vezetés, de a kilátástalan helyzetben lévő ukrán védők nem hajlandók letenni a fegyvert. (444, Telex)