„Klubrádió
A lényeg

Magyar futamgyőzelmekkel kezdődtek meg a kajak versenyek

2/08/2021 08:51

| Szerző: Klubrádió

Megkezdődtek a kajak-kenusok küzdelmei a tokiói olimpián, méghozzá úgy, hogy az új rendszer adta lehetőséggel élve több számban is két-két hajó képviseli a magyar színeket. A férfiaknál Kopasz Bálint az első helyen ért célba a kajak egyes 1000 méteren előfutamában, így kihagyva a reményfutamot rögtön a holnapi középdöntőbe jutott. Varga Ádám a maga futamában a második helyen ért célba, így ő is készülhet a középfutamra.

Hasonló volt a forgatókönyv a nőknél 200 méteren, ahol Lucz Dóra célfotóval előzte meg ellenfeleit, míg Kárász Anna egy futammal később a második helyen ért célba. A női ketteseknél a Kozák Danuta, Bodonyi Dóra és a Csipes Tamara, Medveczky Erika duó is bejutott a középfutamba 500 méteren: mindkét egységünk megnyerte a maga versenyét. A kenu ketteseknél viszont az Adolf Balázs, Fejes Dániel duó az előfutam hetedik helye után a reményfutamban is csak a negyedik helyen végzett 1000 méteren, így ők a B döntőben fejezik be szereplésüket.

Tokió 2020 - Kajak-kenu
 
Kopasz Bálint
 
Tokió, 2021. augusztus 2. Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 2-án. Kopasz Bálint futamgyőzelemmel bejutott a középdöntőbe. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

Döntetlent játszott utolsó csoportmeccsén a férfi vízilabda válogatott. Az Európa-bajnok magyar együttes 5-5-re végzett a világbajnok és öt éve Rióban bronzérmes olasz csapattal. A mieink így a harmadik helyen végeztek az A csoportban. Märcz Tamás együttese a negyeddöntőben így vagy a spanyolokkal, vagy a horvátokkal találkozik majd szerdán.

A sportlövészetben Péni István a tizedik, Pekler Zalán pedig a 18. helyen végzett a férfi kisöbű szabadpuska 3x40 lövéses összetett számában. Az olimpia sportlövő versenyeinek ezzel vége, a magyarok így Péni légpuskás ötödik helyével pontszerző hellyel zárták a játékokat.

Atlétikában a kalapácsvető Halász Bence nem jutott be a döntőbe. A vb- és Eb-bronzérmes versenyző, aki januárban térdműtéten esett át, 78 méter 12 centiméteres idei legjobb eredménnyel érkezett a japán fővárosba, ám ezúttal csak 75.39-ig jutott.