„Klubrádió

Lesz, akinek havi 247 forinttal pótolják ki a nyugdíját

28/04/2021 10:15

| Szerző: Klubrádió

A közelgő választásokra tekintettel hozhatott olyan döntést a kormány, hogy a szokásokkal ellentétben nyár elején kiigazítja a nyugdíjakat. 

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, az idei évi költségvetést módosító javaslat alapján a várhatónál alacsonyabbra belőtt infláció miatt a nyugdíjasok idén is kiegészítésre szorulnak, így a kormány – szokásostól eltérően – év közben igazítja ki a nyugdíjakat. Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetben megerősítette: évközi kiegészítő emelés jöhet a járvány miatt, az érintettek az első hónapokra járó 0,6 százalékos kiegészítő emelést nyár elején kaphatják meg. Az államtitkár szerint egy átlagnyugdíj esetén ez évi 10 ezer forintot jelent.

Az Mfor.hu emlékeztet: Tállai a járványra hivatkozva indokolta a rendkívüli évközi kiegészítő emelést, de ez a lépés valószínűleg egyáltalán nem független a jövő évi választások közelségétől sem. Nem idén alakult ki ugyanis az a helyzet először, hogy már az év első hónapjaiban bőven meghaladta az infláció a kormány által vártat, és már ekkor tudható volt, hogy az év egészében fennáll majd ez a helyzet.

Pixabay
 

Magyar Államkincstár adatai szerint az előző évben 142 114 forint volt az átlagos nyugdíj összege.

Lesz, akinek havi 247 forinttal, másnak 6180 forinttal pótolják ki a nyugdíját.

(Forrás: 24.hu)