„Klubrádió
A lényeg

Leállt az infarktus ellátás az Uzsokiban

20/02/2024 09:15

| Szerző: Klubrádió

Bizonytalan ideig nem tudnak beteget fogadni az osztályon.

Február 16-tól a Budapesti Uzsoki Utcai Kórház nem tudja ellátni a súlyos állapotú, monitorozást igénylő kardiológiai betegeket – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) honlapján közzétett, kijelölő határozatban. Dr. Tóth Ferenc orvosigazgató még február 14-én jelezte az NNGYK-nak, hogy „előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt” nem tudják biztosítani a súlyos kardiológiai esetek ellátását.

„Ez egy elég rossz hír, az Uzsoki Utcai Kórház eddig azért még működőképes volt, most egy alapszakmai ellátás szűnik meg ott határozatlan ideig” – így kommentálta a hírt Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző Facebook-oldalán.

Év elejétől folyamatosan kerülnek ki azok a határozatok az NNGYK honlapjára, amelyek arról szólnak, hogy milyen ellátásokat nem tudnak biztosítani a kórházak, ezeket február elején térképre tettük, amelyen jól látszik, hogy adott esetben több órányi utazásra van a legközelebbi működő ellátás bizonyos területeken – írja a hvg.hu.