„Klubrádió
A lényeg

Lázár minisztériuma segítséget kér a mini-Dubaj területén élők elhelyezéséhez

27/03/2024 08:01

| Szerző: Klubrádió

Az Építési és Közlekedési Minisztérium Zugló segítségét kérte a Rákosrendezőn élők elhelyezésében.

Megbeszélésen vett részt Horváth Csaba zuglói polgármester Csepreghy Nándorral, az építési minisztérium miniszterhelyettese és Pafféri Zoltánnal, a MÁV vezérigazgatójával – írja a Népszava. Lázár János tárcája az egykori vasúti területen élő bérlők elhelyezéséhez kért segítséget az önkormányzattól. Összesen 27 családról van szó, fele jogcím nélkül használja az ingatlant. Az ÉKM és a MÁV állítja, mindenki számára elfogadható megoldást keresnek, a lakóknak több ajánlatot is tesznek: másik ingatlan és készpénzes kártalanítás is lehetséges.

Horváth Csaba ígéretet tett arra, hogy lehetőségeik szerint segítik a helyi szociális és bérlakásrendeletben szereplő feltételeket teljesítő lakók elhelyezését, hiszen az önkormányzatnak is szociális érdeke fűződik a helyzet békés rendezéséhez.

A lap értesülései szerint A megbeszélésen az is kiderült, hogy a terület kiürítése után megkezdődik az ott felhalmozódott hulladék és szennyezett föld elhordása, ami összességében 170 ezer köbméterre tehető.

Gyakorlatilag felmondhatatlan szerződést kötött az állam az Egyesült Arab Emirátusokkal mini-Dubajról a Rákosrendezőn építendő új városrészről. "Minden szerződést fel lehet mondani, vagy módosítani, főleg olyat, ami nem érdeke Magyarországnak és a városnak" - mondta Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere a Klubrádió kedd Reggeli gyors műsorában. Ismét Budapesti Lakógyűlést tart: a mini-Dubajnak csúfolt projektről kéri ki az érintettek véleményét Karácsony Gergely.