„Vásároljon
A lényeg

Lázár János: Mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni

25/11/2021 07:12

| Szerző: Klubrádió

A járványhelyzetre tekintettel Lázár János kormánybiztos online értekezletet tartott a facebookon a tram-trainről szerdán este. A Szeged és Hódmezővásárhely közötti 31,6 km hosszú vasút-villamos (tram-train) rendszer szakmai kérdései és némi politika mellett az oltáshelyzet is szóba került.

Egy kommentelő szerint nincs is járvány, az oltással csak nyomorékká teszik az embereket, az oltás támogatóit pedig egyenesen aljas beteg állatoknak nevezteírja a 24.hu.

Hódmeővásárhely korábbi polgármestere erre a maga kendőzetlen stílusában úgy válaszolt, hogy óriási intellektuális teljesítmény. Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni.

Megjegyezte továbbá, hogy most a társadalom egészségét is kockáztatja, aki nem tartja magát a járványügyi javaslatokhoz. Az a kérdés, hogy mások életét kockáztathatja-e, illetve hozzájárul-e egy társadalom egészségéhez, megmeneküléséhez és ahhoz, hogy ez a társadalom túlélje a Covidot azzal, hogy ha magát beoltatja. Én úgy gondolom, hogy aki fölveszi a védőoltást, az mind hozzájárul, hogy ezen minél hamarabb túllegyünk, és hogy ezt a nehéz időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen túléljük.