„Klubrádió
A lényeg

Külön utazott Üzbegisztánba Orbán és Szijjártó

12/11/2022 07:20

| Szerző: Klubrádió

Míg a miniszterelnök közvetlenül Magyarországról, a külgazdasági és külügyminiszter a Maldív-szigetekről érkezett a türk tanácsba.

Orbán Viktor miniszterelnök egy 160 férőhelyes Airbus-szal utazott Szamarkandba, a Türk csúcstalálkozóra. Szijjártó Péter külügyminiszter mégse ezzel repült, mert neki előtte a Maldív-szigeteken akadt dolga – írja a 24.hu.

Első magyar külügyminiszterként hivatalos látogatást tett a turistaparadicsomban és felsőoktatási, hulladékgazdálkodási, turisztikai és sporttémájú megállapodást írt alá. Szijjártó a Maldív-szigetekre és onnan Üzbegisztánba egy Falcon-típusú kormányzati különgéppel utazott az RTL Híradó szerint.

A pilótajogosítvánnyal rendelkező Hadházy Ákos ellenzéki képviselő a csatornának elmondta, ez az út becslése szerint csak az üzemórákat számítva legalább 60-70 millió forint közpénzbe kerülhetett.

A Külügyminisztérium csatorna megkeresére annyit közölt: „Valamennyi munkalátogatás a legoptimálisabb költségvetési és munkaszervezési szempontok alapján valósul meg.”