„Vásároljon

Kubatov Gábor: Semmi közöm a Dunaferr-botrányhoz

19/04/2021 11:36

| Szerző: Klubrádió

A Dunaferr körül zajló konfliktusok hátterében az a vita állhat, ami az ISD Dunaferr Zrt. orosz és ukrán tulajdonosai között feszül. A cég egy közleményt adott közre szombaton. Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke szerint a pénteken, a dunaújvárosi Dunaferrnél történtekhez Kubatov Gábornak is köze lehet.

Kubatov Gábor Fidesz-alelnök hivatalos közösségi oldalán válaszolt a Jobbik-alelnök vádjaira, jelezve is, hogy írása elsősorban Stummer Jánosnak szól, aki előzőleg őt kérte arra, „kösse meg a kutyáit, ne fenyegesse tovább a dunaújvárosi embereket”A pártigazgató (FTC-elnök) határozottan cáfolta, hogy ő küldte a „zsoldosseregeket“ a Dunaferrhez, mint írta, az ügyhöz neki semmi, de semmi köze.

Szerinte az ellenzéki politikus csak a „véletlenek szerencsétlen egybeesése nyomán került a Nemzetbiztonsági bizottság élére”, s mivel „kalapács van a kezében, mindenhol szöget lát“, miközben Stummer János nemhogy a Nemzetbiztonsági bizottság élére nem való, de még éjjeliőrnek sem.

A Fidesz pártigazgatója általánosabb kritikát is megfogalmazott.  Szerinte az egyre mélyebbre süllyedő Jobbikot és a balliberális pártokat – a kommunista gazdáikkal együtt – már csak a polgári-nemzeti oldal iránti gyűlölet tartja össze.

Kubatov Gábor szerint Dunaújvárosban éppen azóta van veszélyben a helyiek nyugalma, százak munkahelye, amióta a gyurcsányisták a jobbikosokkal karöltve átvették a város irányítását.

Az nem világos, hogy pénteken zsoldosok gyárfoglalási vagy biztonsági emberek jogos birtokbavételi kísérlete történt-e a Dunai Vasműnél. Az biztos, hogy korábban Mikó István azt mondta, ő vitte a csapatot, mint a legitim vezetés képviselője.

A Kubatov-szál úgy kerülhetett a képbe, hogy korábban az Index azt írta, Mikó Tóth Csabával együtt az FTC-elnök köréhez áll közel, és stadionokat biztosítanak. Mikó korábban megvédte az Átlátszónak adott interjúban biztonsági őreiket, a 24.hu-nak pedig egy másik, hadiipari üzlete kapcsán azt mondta, soha nem volt köze Kubatovhoz, nem tartozik a pártigazgató holdudvarához.

(Forrás: 24.hu)