3 milliárdot kapott Rogán volt munkahelye

12/05/2021 10:55

| Szerző: Klubrádió/KL

A Miniszterelnöki Kabinetiroda márciusban adott 2 milliárd 798 millió forintot annak a Batthyány Alapítványnak, amelynek pályája kezdetén Rogán Antal volt a titkára - írja hirklikk.hu.

Legutóbb februárban volt abból hír, hogy 3,4 milliárd forintos vagyont kapott tavaly év végén a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodától a Batthyány Lajos Alapítvány, amely arról híres, hogy a miniszter első munkahelye volt és ott titkárként dolgozott.

Azonban, mint a Hírklikk kiszúrta, nem kellett sokat várni az újabb  utalásra: a Kabinetiroda márciusban ismét 2 milliárd 798 millió forinttal támogatta meg az alapítványt.

A kormányzati támogatás jogcíme ugyanaz, mint tavaly decemberben volt: „pénzbeli vagyoni juttatás teljesítése az alapítvány alapító okiratában meghatározott célok elérése érdekében”.

A Batthyány Lajos Alapítvány tavaly októberben alakult közérdekű vagyonkezelő alapítvánnyá. Az Átlátszó szerint az utóbbi 3 évben 925 millió forintot fizettek ki a kormány intézkedéseit rendszeresen támogató szervezetnek, például az Alapjogokért Központnak – írja a 24.hu.