„Klubrádió

Koronavírusban halt meg a budapesti brit nagykövet-helyettes

25/03/2020 18:09

| Szerző: Index/Klubrádió

Steven Dick budapesti brit nagykövet-helyettes az egyik áldozata a koronavírus-járványnak Magyarországon – értesült az Index, és ezt az ország nagykövetsége is megerősítette. Steven Dick mindössze 37 éves volt. 

A nagykövet-helyettes a tizedik, aki koronavírus miatt hunyt el Magyarországon. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg. Az Index értesülését a brit nagykövetség megerősítette.

Steven Dick 2019 júniusában érkezett Magyarországra, előtte Szaúd-Arábiában és Afganisztánban volt diplomata, de dolgozott Szíriában is. 

A nagykövetség közleménye idézi Magyarország brit nagykövetét, Iain Lindsay-t: "A csapatunkat sokkolta és elszomorította Steven halála. Legmélyebb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Steven mindannyiunk számára kedves kolléga és barát volt, akinek tavalyi érkezése nagy segítség volt a szakértelme miatt, és kiválóan beszélt magyarul is".  Dominic Raab brit külügyminiszter azt emelte ki, hogy egy munkája iránt elkötelezett diplomatát vesztettek el, akit mindannyian hiányolni fognak.