„Klubrádió
A lényeg

Kizárták Lackner Csabát az MSZP-ből

29/10/2019 15:13

| Szerzők: KlubrádióIndex

Az MSZP Országos Elnökségének kezdeményezésére ma az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa megtárgyalta Lackner Csaba ügyét.

A testület a fegyelmi felelősséget megállapította és a pártból való kizárás mellett döntött - írja az index. Így Lackner Csaba már nem tagja a Magyar Szocialista Pártnak. Lakner Csaba a napokban ügyvédjén keresztül még azt üzente, hogy nem hajlandó lemondani képviselői helyéről. Lackner Csaba,  egy hangfelvétel tanúsága szerint arról beszélt, hogy több százmillió forintok jutnak el magánzsebekbe a kispesti önkormányzat tudtával. Egy videófelvételen fehér porral a kezében látható.

2019. október 29. A lényeg / részlet, Kunhalmi Ágnes (19.10.29.)
01:00
00:00

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője a Klubrádiónak azt mondta az ügyről: amikor ez a videó (amelyről nem tudják, hogy manipulált-e), nyilvánosságra került, kérték Lackner Csabát, hogy tisztázza magát, mert ez az MSZP és a közösség érdeke is, hiszen többpárti jelölt volt. Mivel ezt nem tette meg, felszólították, hogy adja vissza a mandátumát. De miután ezt sem tette meg, kizárták a pártból. A mandátumát nem vehetik el, azt elnyerte a megválasztásával. Aztán, ha tudja tisztázni magát és vissza akar jönni, visszaveszik a pártba. A videó hitelességét viszont csak a hatóságok állapíthatják meg.