„Klubrádió
A lényeg

Kiterjesztik a fizetős parkolást Budapesten

29/11/2023 13:05

| Szerző: Klubrádió

Új területeken válik fizetőssé a parkolás a IX., a XI., a XII. és a XIV. kerületben.

A Fővárosi Közgyűlés szerda délelőtt elfogadott egy javaslatot, amely a taxi szolgáltatást és egyéb közlekedési tárgyú döntéseket is tartalmaz – írja a Világgazdaság.

Döntöttek a parkolási zónák kiterjesztéséről, így még több helyen kell majd az autósoknak fizetni, a döntésben IX., a XI., a XII. és a XIV érintett. A 24.hu összefoglalója szerint a parkolás a következőképpen változik:

  • A IX. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Vágóhíd utca – Üllői út Könyves Kálmán Körút – Soroksári út által határolt területtel.
  • A XI. kerületben az Őrmezői térség „D” várakozási övezetből „C” övezetbe kerül a várakozási idő 3 órában történő maximalizálása érdekében. Továbbá a Hegyalja út- Budaörsi út – Zólyom köz – Zólyomi út – Radvány utca – Breznó köz által határolt terület, beleértve a határoló utakat is, továbbá a Nedecvár utca, Breznó köz és a Muskotály utca teljes hosszát bevonják a „C” várakozási övezetbe.
  • A XII. kerületi 9814/9 hrsz.-ú ingatlant (Istenhegyi út – Németvölgyi út találkozásánál) átsorolják „B” várakozási övezetből „A” övezetbe.
  • A XIV. kerületben a „C” várakozási övezetet bővítik a Csömöri út – Rákospatak u.– Vezér u.– Egressy út – Lőcsei út – Szugló u. – Fűrész u. – Bosnyák u. – Lőcsei út – Csömöri út által határolt területtel, valamint az Örs vezér tér 11-20. mögötti területet bevonják a várakozási övezetbe.