„Klubrádió
A lényeg

Kikészíti a lakókat a Rogánékat helikoptereztető cég

22/07/2021 11:06

| Szerző: Klubrádió

Mióta pilótaképzésre is engedélyt kapott Fly-Coop Kft., azóta Kamaraerdő lakóinak az idegeit kikezdte a folyamatosan zajló pilótaképzés, írja a 24.hu. "A Fly-Coop 2018-ban létrehozta Magyarország legnagyobb pilótaképző szervezetét, és bár a repülőtér működtetése tavaly átkerült a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, a gyakorlati képzések jelentős részét továbbra is Budaörsön végzik." 

A repülni tanuló magyarok, külföldiek, akik ki tudják fizetni a több milliós képzés árát, ugyanis egy téglalap alakú részen, a lakóházak felett, szinte a házak tetejét súrolva repkednek olykor 1 perces különbséggel. A hatóság a Kamaraerő, Kőérberek és Budatétény-Erdődűlő légterében jelölte ki az iskolakört számukra.

A lakók már a létező összes hatóságot megkeresték panaszaikkal, ahonnan általában lepattintják őket, ezért július 16-án tüntetést szerveztek a reptér elé. A botrány miatt megszólalt Karsay Ferenc, Budafok-Tétény fideszes polgármestere is, aki példátlannak és arcpirítónak nevezte, amit megengednek maguknak azok a pilóták, akik nap mint nap semmibe véve a szabályokat teszik tönkre a környéken élők életét, idézi a lap a politikust.

"A budaörsi repülőtér üzemeltetését 2017-ben, ahogy akkor sokan előre látták, a Fly-Coop Kft. tulajdonosának projektcége, az Aeroglobe Kft. kapta meg. A Jakab Ernő és fia által tulajdonolt Fly-Coop volt az a cég, amelynek a helikopterével Rogán Antal miniszter és a felesége 2016. október elején lagziba utazott a Nyírségbe, de Habony Árpád is repült már a cég gépével" - írja a Népszabadságra hivatkozva a 24.hu.